Био масло от Жожоба

Био масло от Жожоба

Моля, първо изберете разновидност.
12,10 лв. Не е наличен
Стара цена:
Спестяваш:
Няма наличност

Безплатна доставка за поръчки над 99 лева.*

*Важи за пратки до 5 кг, до адрес или до офис на Еконт.Фиксирана цена на доставка - 4.50 лева за пратки под 99 лева. 

Маслото жожоба се добива от ядките на храстовидното растение Simmondsia Chinensis. Макар че се нарича масло, всъщност представява течна вакса, близка до себума на човешката кожа.
В миналото се е използвало за третиране на наранявания и синини, а днес има още полезни приложения.


В състава на маслото от Жожоба влизат три вида мастни киселини, като преобладава gadoleic acid. В състава присъстват още – голямо количество йод, витамин Е, В комплекс, силиций, хром, мед и цинк.

 

Основни ползи

  • Подхранва кожата и косата в дълбочина – подходящо за суха, раздразнена кожа, както и за предпазване от бръчки, при екзема.
  • При акне регулира количеството себум.
  • Може да се използва директно като олио за сваляне на грим и дори вместо крем за бръснене.
  • Стимулира синтеза на колаген и подпомага кожата при заздравяване на рани.
  • Подходящо при състояния като кожни лезии и алопеция (косопад, причинен от гъбична инфекция).
  • Освен косопад, маслото действа срещу пърхот и подобрява цялостно текстурата на косата.

 

INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil*

*Био Сертифицирани съставки

 

Сертифициран Био продукт по USDA NOP от Ceres GmbH.

/Simmondsia chinensis/

 

50 мл.

Био масло от Жожоба

Био масло от Жожоба

12,10 лв. Не е наличен
Стара цена:
Спестяваш:
Няма наличност
Био масло от Жожоба
Био масло от Жожоба
Маслото жожоба се добива от ядките на храстовидното растение Simmondsia Chinensis. Макар че се нарича масло, всъщност представява…
2020-06-24T12:11:33+03:00
12.10 12.10 BGN 1
100 100 KGM
() 12.10 BGN Растителни / Базови масла Out Of Stock N/A
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки