Още позната като тангор и храмов портокал, червената
мандарина има сладък, цитрусов и леко флорален аромат,
подобен на този на портокала. Кората на плода се
използва за производството на три различни етерични
масла от мандарина: Green Mandarin (зелена мандарина),
Yellow Mandarin (жълта мандарина) и Red Mandarin
(червена мандарина). Етеричното масло от Red Mandarin
(червена мандарина) се извлича от най-узрелите плодове.
Както много други цитрусови масла, етеричното масло от
Red Mandarin (червена мандарина) е страничен продукт
на производството на пресни плодове. Плодът, който не
може да бъде продаден на свежия пазар поради синини
или други естетични недостатъци, се пресова за сок и
етерично масло. Счита се, че Red Mandarin (червена
мандарина) е най-сладкото цитрусово масло и се съчетава
добре с много различни етерични масла.
УПОТРЕБИ
• Добавете към питейната вода през деня за засилване
на вкуса.
• Добавете към сутрешното си смути или киселото
мляко.
• Добавете към различни десерти и солени ястия.
УКАЗАНИЯ ЗА УПОТРЕБА
За овкусяване на храна.
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ
Използвайте само в разредено състояние. Приемайте не
повече от една капка на ден. Пазете далеч от деца. Избягвайте
контакт с очите и лигавицата. В случай на контакт с
кожата избягвайте излагането на UV лъчи до 12 часа.