2024-05-29T08:26:22+03:00

         

Любим сезон е пролетта, а и по – късно златната есен! - прекрасни и многоцветни за повечето хора, но и най-големият кошмар на други. С всички цъфтящи растения, хората със сезонни алергии изпадат в ужас при мисълта за наближаващите безрой кихания, кашляне, сълзене на очите (подуване) и нуждата да играят на криеница от полени, липа и т.н.

Въпреки че алергиите нямат лечение, има начини да си помогнете, за да поддържате симптомите под контрол. Етеричните масла могат да предложат отдих от традиционните методи на лечени. Те могат да бъдат ценни целогодишно, не само заради ароматите си – особено тези с ярки и ободряващи такива, но също така и заради антибактериалното свойство, което проявяват. То помага за улесняване на възстановяването от сезонни оплаквания. Освен това е известно, че много от тях помагат за облекчаване на скованост, болки в тялото и спазми, които могат да възникнат.

Най - ефикасните етерични масла за сезонни алергии включват цитрусови масла, които имат успокояващи аромати, за които се знае, че имат повдигащ настроението и ободряващ ума ефект, като по този начин помагат за намаляване на чувството за емоционален стрес, което идва с физическото неразположение.   Маслата с охлаждащи качества, като евкалипт и мента, обикновено се използват за справяне с други често срещани симптоми на алергии, тъй като имат избистрящи, отхрачващи, енергизиращи, антибактериални и противовъзпалителни качества, които намаляват дихателните проблеми и болки в тялото.


 
Тук ще Ви предложим няколко алтернативни начини за справяне с проблемите!

 

Първият ще го наречем Освежаване “, който съдържа равни части етерични масла от лимон, мента и лавандула.

За целта Ви трябва дифузер, който е ултразвуков и качествен, за да не се случи така, че вместо да си помагате с чисти масла от природата – Вие да дишате пластмаса от дифузер.  

Та избирате си модел по Ваш вкус, за да Ви улесним в търсенето имаме раздел „Дифузери/Арома лампи“,  в който ще открието голямо разнообразие, сдобивате се с един/два (аз например имам за всяка стая). Пълните го с вода до указаното място и добавяте етеричните масла от лавандула, мента и лимон – равен брой капки (1-3к според зависи големината на стаята).


Избери дифузер


Веднага ще усетите свежестта и бодрото усещане!

Може да дифузирате по 24 часа без прекъсване!


Етеричното масло от лимон е хубаво да добавите и към дневния си прием на вода 1-2капки за начало на 200мл вода.


Етеричното масло от лавандула можете да накапете върху Арома бижу – гердан или гривна, който ще откриете в раздел „Ароматни бижута“, а и не само него, можете да си направите едно противоалергично парфюмно бижу, като само комбинирате лавандула, лимон и мента.


Освен че ще се чувствате защитени през целия ден – ще ухаете прекрасно!


Не носите бижута!?


Няма страшно! Имаме вариант и за Вас!

В раздел „Консумативи“ откривате едни прекрасни стъклени рол-они, който имат най – различни цветове и стилове!

Отново ползвайки същите масла, можете да си забъркате (не, не отвара 😊) един прекрасен бленд от трите масла, който да носите в чантата си и дори в джоба си (защото са толкова компактни).

При нужда се нанася на пулсовите точки, на тила, по гърдите, стъпалата, китките, челото (общо взето, до която част от тялото Ви е комфортно да стигнете в момента на алергичен порив).

Описание

Тези масла оказват подкрепа по време на сезонен дискомфорт, обединяват мощните си свойства за насърчаване на благосъстоянието, когато сезонните или екологичните заплахи са високи. Лимона, ментата и лавандулата са три от най-мощните етерични масла за поддържане на здрава дихателна функция и защита срещу сезонни заплахи.

Равни части от тези етерични масла осигурява защита срещу елементите на околната среда от пролетта до есента!

Ключови ползи

      Сенна хрема

      Алергии към домашни любимци

      Стесняване на дихателните пътища

      Намаляват хистаминовия отговор

      Отваря дихателните пътища

      Облекчава сърбежа

      Облекчава синусовата конгестия

      Полезно при сезонни и домашни алергии

      Комбинацията почиства системите в тялото

      При операция с интубация

Опитните потребители на етерични масла са добре запознати с комбинацията от лимон, лавандула и мента, тъй като това е една от най-разпространените смеси, които се приготвят удома.

Етеричното масло от лимон пречиства системите на тялото и често се използва при респираторен дискомфорт.
Етеричното масло от лавандула е известно със своите успокояващи и балансиращи ефекти и поддържащи кожата ползи.
Етеричното масло от мента насърчава лесното дишане и здравата дихателна функция. Заедно те осигуряват перфектния синергизъм на сезонна защита!

Други етерични масла, които можете да ползвате са евкалипт и джинджифил.

      Евкалиптът НЕ се приема вътрешно!!!
Той помага за прочистването на белите дробове и синусите.

 

Рецепта за вана при запушен нос
1 – 3 капки етер.масло от евкалипт
1 - 3 капки етер.масло от лимон
1 - 3 капки етер.масло от сладка мента
1с.л. английска сол/ магнезиев сулфат
1ч.л. базово масло

В леген или ваничка за крака наливате приятно топла вода, прибавате английската сол, след което добавяте базовото масло смесено с етеричните масла. Накисвате краката докато водата поизстине.



Инхалер за запушен нос


5 капки етер.масло от мента

5 капки етер.масло от евкалипт

5 капки етер.масло от лимон

Бърз и удобен помощник, който можете да носите със себе си постоянно, заради компактният му размер. В сайта ще намерите цветове и форми за всеки вкус!
При първи симптоми го използвайте от 6 до 10 пъти дневно, като вдишвате по 4-5 пъти с всяка ноздра.


Можеш да намериш инхалери тук



Интересно!
Проучване на Медицинското училище към Нюйоркския университет открива, че употребата на евкалипт помага за справянето със синузита. Пациентите усещат по – бързо подобрение, когато при проблеми със синусите или алергии включат в лечението си етерично масло от евкалипт.

 

      Джинджифилът от своя страна притежава противовъзпалителни свойства и може да помогне при симптомите на алергия.

При синузит - Нанесете на челото, синусите и гърлото 1 -2 капки разредено масло, дифузирайте!

Имунна подкрепа - Нанасяйте 1-2 капки на стъпалата или пийте в капсула

 

      Респираторен бленд, който съдържа етерични масла от евкалипт, лютива мента, чаено дърво, кардамон, също може да Ви стане верен другар и помощник.
В случай на пристъп вдишайте 2-4 капки от събрани длани. Нанасяйте го разредено с базово масло (можете да намерите различни видове в раздел „Базови масла и флорални води“) на стъпалата и гърдите, носа и синусите, като избягвате очите!

 

      Блендът за пречистване, който съдържа етерични масла от лимон, сибирска ела, цитронела, лайм, чаено дърво, силантро, е друг вариант, който може да включите - макар изначало неговото приложение да е друго – полезните му свойства не се изчерпват с това.
При алергични реакции може да се дифузира или да се нанесе тропично върху кожата с базово масло.

Можем ли да смесваме малсата?

Най – доброто, което можете да направите за себе си е да смесвате маслата.
Има всякакви готови комбинации, можете сами да измислите такива, като разбира се спазвате пропорциите, според възрастта на ползвателя.
Съберат ли се повече от едно масла в бутилка имаме Бленд, това означава, че имаме смес от повече масла. Дифузната смес „Освежаване“ от първата точка е точно такъв направен бленд, който може сами да си „сглобите“ без никакви проблеми.
На пазара има готови блендове, като описаните по – горе „Респираторен бленд и „ Бленд за почистване“, за тези, които имат по – забързано ежедневие или просто не им се занимава да правят нещата самостоятелно.
Разбира се, всеки сам избира най – удобнят за него начин.


Ако между киханията и сълзенето на очите успяхте да прочетете до край и възникнаха някакви въпроси, моля свържете се с нас.


Дишайте свободно с помощта на природата!




 

Ние използваме бисквитки, за да ви гарантираме добрата работа на нашия уебсайт, като спазваме всички правила и добри практики за поверителност на личните Ви данни. Вижте Политиката ни за поверителност