Здравей, слънце! С няколко идеи за естествена защита и други слънчеви рецепти с натурални продукти

Jul/ 7/2020

Здравей, слънце! С няколко идеи за естествена защита и други слънчеви рецепти с натурални продукти

Ето че дойде сезона на слънцето и съответно – на слънцезащитата.
Предлагаме ви съвети как да изберете слънцезащитен продукт и как да си направите изцяло натурални: Слънцезащитен крем с лавандула и мента, Спрей за успокояване след слънчеви изгаряния, Спрей за коса целуната от слънцето – изсветляващ, Марш, гадинки! - спрей срещу комари, мухи и кърлежи, Скраб за тяло със зелен чай


Дори и днес (19 май) факторът навън беше е достатъчно висок, за да изисква слънцезащита, така че не подценявайте времето и вземете мерки навреме.

 

Излагането на слънце ежедневно, поне 20 минути, е изключително полезно като основен начин за набавяне на безценния витамин Д, но същевременно крие опасности за кожата като преждевременно състаряване, риск от рак на кожата и неприятно изгаряне.

 

На пазара има доста продукти за слънцезащита, а домашното производство на подобни продукти е трудоемък процес без гаранция за нивото на защитен фактор, така че по-надолу ще споделя с вас как да изберете готов продукт за слънцезащита, как да си направите в домашни условия (като все пак не разчитате на него на плажа или по-продължително излагане на силно слънце) и още няколко полезни рецепти за слънчеви лъчи.

 

Много от предлаганите на пазара слънцезащитни продукти са пълни с химикали, които лесно проникват през кожата и достигат до кръвообращението. Да не говорим, че обилно намазаното лице и ръце и консумацията на храни през това време осигуряват отличен достъп на продуктите и към храносмилателната система. Ето защо изборът на слънцезащитен продукт от ключово значение.

 

Като цяло продуктите за защита от слънцето залагат на два основни вида компоненти – минерални или химически. Най-често срещаните минерални, и такива ви препоръчвам да избирате, са цинков оксид и титанов диоксид. И доколкото вторият е малко спорен в някои среди, първият се ползва дори в бебешките кремове за подсичане, така че традиционно се смята за безопасен включително и за детска защита. Основен недостатък на тези кремове е, че те образуват видима бариера по кожата и така отразяват ултравиолетовите лъчи без да им позволяват да проникват през кожата – и като казвам недостатък, това е именно „бялата“ бариера. Виждали сте снимки от преди десетилетия, вероятно и вие фигурирате в тях, на които летовниците са обилно намазани с бял крем – а в момента все повече навлизат безцветните и немазни кремове – със съответното съдържание. Но все пак опитайте да приемете бялата следа положително – все пак така винаги знаете кога има активен крем по вас и кога е нужно да намажете отново.

 

Голяма част от слънцезащитните продукти включват различни химически компоненти, които колкото предпазват от слънцето, толкова пълнят тялото ни с елементи, които могат да нанесат други вреди. Сред тези съставки са оксибензон (бензофенон 3), при който все още се оспорват потенциалните вреди, тъй като тестове са правени само върху животни, но сред доказаните е потенциалната алергия към веществото – около четвърт от алергиите към слънцезащитни продукти се дължат на това вещество, а то от своя страна влиза в състава на над 65% от слънцезащитните продукти. Ретинил палмитат, октиноксат и метилизотиазолинон са други често срещани съставки, към които се гледа критично и е желателно да избягваме в козметиката си за слънцезащита.

 

Като цяло е добре да подпомогнете слънцезащитата, особено при дечица, с подходящи дрехи, които предпазват от слънцето, шапки и слънчеви очила.

 

А ако сте решили да опитате домашна защита, ето една рецепта от д-р Мариза Снайдер:

Слънцезащитен крем с лавандула и мента

Необходими продукти


1 чаша студено пресовано кокосово масло (можете да ползвате такова без аромат)

1 чаша масло от карите

1 чаша пчелен восък

3 с.л. цинков оксид без нано частици

1 с.л. витамин Е или масло от сладък бадем

2 с.л. масло от малинови семки

5 к. етерично масло от лавандула

2 к. етерично масло от мента

Разтопете на водна баня всички базови масла и свалете от огъня като продължавате да бъркате около минута. Добавете етеричните масла, а накрая, при постоянно бъркане и като внимавате да не вдишате добавете цинковия оксид. Бъркайте енергично докато се уверите, че цинковият оксид се е разпределил равномерно в сместа. Съхранявайте в хладилник или охладителна чанта когато сте на открито.

 

Ако все пак сте подценили слънцето и изгарянията или зачервената кожа са налице, ето една полезна рецепта:

 

Спрей за успокояване след слънчеви изгаряния

 

Необходими продукти

200 мл стъклена спрей бутилка

½ чаша хамамелис (witch hazel)

3 с.л. гел от алое вера

¼ чаша фракционно кокосово масло

1 с.л. витамин Е

8 к. лавандула

4 к. тамян

4 к. мента (пропуснете за деца под 6 години)

Смесвате всички съставки и разклащате добре, за да се миксират. Разклащайте и непосредствено преди употреба като нанасяте върху раздразнената кожа през 1 час.

Напомням, че етерични масла не се нанасят върху открити рани, а само около тях.

 

Лятото и слънцето имат един положителен изсветляващ ефект върху косата и можем да подпомогнем този процес съвсем натурално с предложението за:

 

Спрей за коса целуната от слънцето – изсветляващ

 

Необходими продукти:

200 мл стъклена спрей бутилка

1 чаша топла вода

1 ½  с.л. морска сол

½ с.л. фракционно кокосово масло

1 с.л. гел за коса

¼ с.л. балсам за коса

5 к. Лимон

3 к. Лайм

2 к. Мента

В стъклен съд смесете гела, балсама, кокосовото масло и морската сол заедно с топлата вода. Разбъркайте добре и добавете етеричните масла. Пресипете в спрей бутилката и готово!

Разклащайте преди употреба и нанасяйте щедро по косата като намачквате косата с ръце. Използвайте спрея преди излагане на слънце, тъй като цитрусовите масла ще помогнат на слънцето да изсветли косата. Не забравяйте, че цитрусовите масла са фоточувствителни и е важно течността да не попада върху кожата ви, тъй като последващо излагане на слънце може да причини слънчево изгаряне или пигментация на кожата.

 

А знаете ли, че етеричните масла са дори по-ефективни от химическите им заместители в борбата с малките гадинки – комари, кърлежи, мухи и компания?!

Ето един спрей с който да кажете:

Марш, гадинки!

 

Необходими продукти:

50 мл спрей бутилка

Ок. 40 мл Дестилирана вода

Ок. 10 мл чист спирт (може и водка)

10 к. Кедрово дърво

10 к. Лимонова трева

10 к. мента

Смесете етерични масла и допълнете с водата и спирта. Както и досега, разклащате добре при направата и преди всяка употреба.

Пръскайте дрехи, обувки, глезени, коса, около масата за вечеря, около врати и прозорци, около бебешката количка. Избягвайте контакт с очите, а в случай на попадане в очите, почистете с базово масло (не ползвайте вода).

 

Ексфолирането на кожата преди бръснене и подготовка на тялото за излагане на слънце ще  премахне мъртвите клетки и ще освежи и съживи кожата ви, така че ви предлагам и една БОНУС рецепта за:

 

Скраб за тяло със зелен чай

 

Необходими продукти:

½ чаша кафява захар

2 с.л. чай матча на прах

1 с.л. листенца от зелен чай (може да вземете от пакетче чай)

½ чаша кокосово масло (студено пресовано, ако не харесвате аромата, изберете без аромат)

3 к. Мента

Смесете захарта, чая матча и листата от зелен чай. Добавете кокосовото масло и ментата и разбъркайте добре.

Можете да съхранявате в плътно затворен контейнер до 1 месец.

Използвайте като масажирате върху кожата и оставите няколко минути преди да отмиете.

 

 

И така с този комплект натурални рецепти, ми остава да ви пожелая само едно:

Весело лято!

 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Блог за здраве, уелнес и ароматерапия

Блог за здраве, уелнес и ароматерапия

Здравей, слънце! С няколко идеи за естествена защита и други слънчеви рецепти с натурални продукти

Здравей, слънце! С няколко идеи за естествена защита и други слънчеви рецепти с

Ето че дойде сезона на слънцето и съответно – на слънцезащитата.Предлагаме ви съвети как да изберете слънцезащитен продукт и как да си направите изцяло нат Ето че дойде сезона на слънцето и съответно – на слънцезащитата.Предлагаме ви съвети как да изберете слънцезащитен продукт и как да си направите изцяло нат 2021-07-03T17:43:50+03:00 Здравей, слънце! С няколко идеи за естествена защита и други слънчеви рецепти с натурални продукти

<p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Ето че дойде сезона на слънцето и съответно &ndash; на слънцезащитата.</span><br /><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Предлагаме ви съвети как да изберете слънцезащитен продукт и как да си направите изцяло натурални: Слънцезащитен крем с лавандула и мента, Спрей за успокояване след слънчеви изгаряния, Спрей за коса целуната от слънцето &ndash; изсветляващ, Марш, гадинки! - спрей срещу комари, мухи и кърлежи, Скраб за тяло със зелен чай</span><br /><br /><br /></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Дори и днес (19 май) факторът навън беше е достатъчно висок, за да изисква слънцезащита, така че не подценявайте времето и вземете мерки навреме.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Излагането на слънце ежедневно, поне 20 минути, е изключително полезно като основен начин за набавяне на безценния витамин Д, но същевременно крие опасности за кожата като преждевременно състаряване, риск от рак на кожата и неприятно изгаряне.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">На пазара има доста продукти за слънцезащита, а домашното производство на подобни продукти е трудоемък процес без гаранция за нивото на защитен фактор, така че по-надолу ще споделя с вас как да изберете готов продукт за слънцезащита, как да си направите в домашни условия (като все пак не разчитате на него на плажа или по-продължително излагане на силно слънце) и още няколко полезни рецепти за слънчеви лъчи.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Много от предлаганите на пазара слънцезащитни продукти са пълни с химикали, които лесно проникват през кожата и достигат до кръвообращението. Да не говорим, че обилно намазаното лице и ръце и консумацията на храни през това време осигуряват отличен достъп на продуктите и към храносмилателната система. Ето защо изборът на слънцезащитен продукт от ключово значение.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Като цяло продуктите за защита от слънцето залагат на два основни вида компоненти &ndash; минерални или химически. Най-често срещаните минерални, и такива ви препоръчвам да избирате, са цинков оксид и титанов диоксид. И доколкото вторият е малко спорен в някои среди, първият се ползва дори в бебешките кремове за подсичане, така че традиционно се смята за безопасен включително и за детска защита. Основен недостатък на тези кремове е, че те образуват видима бариера по кожата и така отразяват ултравиолетовите лъчи без да им позволяват да проникват през кожата &ndash; и като казвам недостатък, това е именно &bdquo;бялата&ldquo; бариера. Виждали сте снимки от преди десетилетия, вероятно и вие фигурирате в тях, на които летовниците са обилно намазани с бял крем &ndash; а в момента все повече навлизат безцветните и немазни кремове &ndash; със съответното съдържание. Но все пак опитайте да приемете бялата следа положително &ndash; все пак така винаги знаете кога има активен крем по вас и кога е нужно да намажете отново.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Голяма част от слънцезащитните продукти включват различни химически компоненти, които колкото предпазват от слънцето, толкова пълнят тялото ни с елементи, които могат да нанесат други вреди. Сред тези съставки са оксибензон (бензофенон 3), при който все още се оспорват потенциалните вреди, тъй като тестове са правени само върху животни, но сред доказаните е потенциалната алергия към веществото &ndash; около четвърт от алергиите към слънцезащитни продукти се дължат на това вещество, а то от своя страна влиза в състава на над 65% от слънцезащитните продукти. Ретинил палмитат, октиноксат и метилизотиазолинон са други често срещани съставки, към които се гледа критично и е желателно да избягваме в козметиката си за слънцезащита.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Като цяло е добре да подпомогнете слънцезащитата, особено при дечица, с подходящи дрехи, които предпазват от слънцето, шапки и слънчеви очила.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">А ако сте решили да опитате домашна защита, ето една рецепта от д-р Мариза Снайдер:</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;"><strong>Слънцезащитен крем с лавандула и мента</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Необходими продукти</span></p> <p class="text-alignjustify"><br /><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;"> 1 чаша студено пресовано кокосово масло (можете да ползвате такова без аромат)</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">1 чаша масло от карите</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">1 чаша пчелен восък</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">3 с.л. цинков оксид без нано частици</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">1 с.л. витамин Е или масло от сладък бадем</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">2 с.л. масло от малинови семки</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">5 к. етерично масло от лавандула</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">2 к. етерично масло от мента</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Разтопете на водна баня всички базови масла и свалете от огъня като продължавате да бъркате около минута. Добавете етеричните масла, а накрая, при постоянно бъркане и като внимавате да не вдишате добавете цинковия оксид. Бъркайте енергично докато се уверите, че цинковият оксид се е разпределил равномерно в сместа. Съхранявайте в хладилник или охладителна чанта когато сте на открито.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Ако все пак сте подценили слънцето и изгарянията или зачервената кожа са налице, ето една полезна рецепта:</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;"><strong>Спрей за успокояване след слънчеви изгаряния</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Необходими продукти</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">200 мл стъклена спрей бутилка</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">&frac12; чаша хамамелис (witch hazel)</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">3 с.л. гел от алое вера</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">&frac14; чаша фракционно кокосово масло</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">1 с.л. витамин Е</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">8 к. лавандула</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">4 к. тамян</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">4 к. мента (пропуснете за деца под 6 години)</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Смесвате всички съставки и разклащате добре, за да се миксират. Разклащайте и непосредствено преди употреба като нанасяте върху раздразнената кожа през 1 час.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Напомням, че етерични масла не се нанасят върху открити рани, а само около тях.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Лятото и слънцето имат един положителен изсветляващ ефект върху косата и можем да подпомогнем този процес съвсем натурално с предложението за:</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;"><strong>Спрей за коса целуната от слънцето &ndash; изсветляващ</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Необходими продукти:</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">200 мл стъклена спрей бутилка</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">1 чаша топла вода</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">1 &frac12;&nbsp; с.л. морска сол</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">&frac12; с.л. фракционно кокосово масло</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">1 с.л. гел за коса</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">&frac14; с.л. балсам за коса</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">5 к. Лимон</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">3 к. Лайм</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">2 к. Мента</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">В стъклен съд смесете гела, балсама, кокосовото масло и морската сол заедно с топлата вода. Разбъркайте добре и добавете етеричните масла. Пресипете в спрей бутилката и готово!</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Разклащайте преди употреба и нанасяйте щедро по косата като намачквате косата с ръце. Използвайте спрея преди излагане на слънце, тъй като цитрусовите масла ще помогнат на слънцето да изсветли косата. Не забравяйте, че цитрусовите масла са фоточувствителни и е важно течността да не попада върху кожата ви, тъй като последващо излагане на слънце може да причини слънчево изгаряне или пигментация на кожата.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">А знаете ли, че етеричните масла са дори по-ефективни от химическите им заместители в борбата с малките гадинки &ndash; комари, кърлежи, мухи и компания?!</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Ето един спрей с който да кажете:</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;"><strong>Марш, гадинки!</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Необходими продукти:</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">50 мл спрей бутилка</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Ок. 40 мл Дестилирана вода</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Ок. 10 мл чист спирт (може и водка)</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">10 к. Кедрово дърво</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">10 к. Лимонова трева</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">10 к. мента</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Смесете етерични масла и допълнете с водата и спирта. Както и досега, разклащате добре при направата и преди всяка употреба.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Пръскайте дрехи, обувки, глезени, коса, около масата за вечеря, около врати и прозорци, около бебешката количка. Избягвайте контакт с очите, а в случай на попадане в очите, почистете с базово масло (не ползвайте вода).</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Ексфолирането на кожата преди бръснене и подготовка на тялото за излагане на слънце ще&nbsp; премахне мъртвите клетки и ще освежи и съживи кожата ви, така че ви предлагам и една БОНУС рецепта за:</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;"><strong>Скраб за тяло със зелен чай</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Необходими продукти:</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">&frac12; чаша кафява захар</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">2 с.л. чай матча на прах</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">1 с.л. листенца от зелен чай (може да вземете от пакетче чай)</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">&frac12; чаша кокосово масло (студено пресовано, ако не харесвате аромата, изберете без аромат)</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">3 к. Мента</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Смесете захарта, чая матча и листата от зелен чай. Добавете кокосовото масло и ментата и разбъркайте добре.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Можете да съхранявате в плътно затворен контейнер до 1 месец.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">Използвайте като масажирате върху кожата и оставите няколко минути преди да отмиете.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">И така с този комплект натурални рецепти, ми остава да ви пожелая само едно:</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;"><strong>Весело лято!</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt;">&nbsp;</span></p>

Сравнение на продукти