Неочакваните ползи от етеричното масло от розмарин

19.04.2022 01:35:10

Неочакваните ползи от етеричното масло от розмарин

Въпреки че е известен със своите приложения в кулинарния свят, розмаринът има приложения, които достигат отвъд готварските книги или празничните ястия. Етеричното масло от розмарин е универсално етерично масло, което се оказва полезно в ежедневието за неща като заздравяване на косата, релаксиращ масаж, приготвяне на здравословни ястия, подпомагане на храносмилането и др.
В следващите редове ще откриете разнообразните приложения на етеричното масло от розмарин на doTERRA.

Приложение и ползи

Капнете в дифузера няколко капки масло от розмарин, докато учите, за да поддържате концентрацията. Докато обновяващият, зелен аромат на маслото се разнася из стаята, вие ще можете да се съсредоточите върху задачата.

Ако имате любима рецепта, която изисква розмарин, можете лесно да добавите една капка масло от розмарин към месо или традиционни предястия, за да добавите вкус или да подпомогнете здравословното храносмилане.

Позволете на обновяващите свойства на етеричното масло от розмарин да успокоят тялото и душата ви в края на дългия ден, като създадете релаксираща вана с етерично масло. Добавянето на етерични масла към топла вана може да осигури успокояваща, релаксираща среда, която ви позволява да си починете – както психически, така и физически.

Когато искате да имате здрава и красива на вид коса, използвайте  масло от розмарин, за да си направите стимулиращ масаж на скалпа.

Поради своя подмладяващ аромат и обновяващи свойства, маслото от розмарин често се използва за масаж на тялото. Комбинирайте маслото от розмарин с базово масло, например фракционирано кокосово масло и приложете по време на масаж или смесете с лавандула за намаляване на стреса.

Етерични масла, които се комбинират добре с масло от розмарин

Тревистият, енергизиращ аромат на маслото от розмарин го прави идеалният спътник за цитрусови масла като див портокал или лимон. С аромат, който наподобява билкова градина, маслото от розмарин също се съчетава добре с флорални масла като лавандула и жасмин. Когато искате топъл, дървесен аромат, комбинирайте с масла като кедрово дърво и тамян.

Източник: doterra.com

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Блог за здраве, уелнес и ароматерапия

Блог за здраве, уелнес и ароматерапия

Неочакваните ползи от етеричното масло от розмарин

Неочакваните ползи от етеричното масло от розмарин

Розмарин етерично масло има много ползи за нас - вижте ги Розмарин етерично масло има много ползи за нас - вижте ги 2022-04-19T01:39:12+03:00 Неочакваните ползи от етеричното масло от розмарин

<p class="text-alignjustify">Въпреки че е известен със своите приложения в кулинарния свят, розмаринът има приложения, които достигат отвъд готварските книги или празничните ястия. Етеричното масло от розмарин е универсално етерично масло, което се оказва полезно в ежедневието за неща като заздравяване на косата, релаксиращ масаж, приготвяне на здравословни ястия, подпомагане на храносмилането и др.<br /> В следващите редове ще откриете разнообразните приложения на етеричното масло от <a href="https://givelin.bg/product/rozmarin-rosmarinus-officinalis-15-ml">розмарин на doTERRA.</a><br /> <br /> <strong>Приложение&nbsp;и&nbsp;ползи</strong><br /> <br /> Капнете в дифузера няколко капки масло от розмарин, докато учите, за да поддържате концентрацията. Докато обновяващият, зелен аромат на маслото се разнася из стаята, вие ще можете да се съсредоточите върху задачата.<br /> <br /> Ако имате любима рецепта, която изисква розмарин, можете лесно да добавите една капка масло от розмарин към месо или традиционни предястия, за да добавите вкус или да подпомогнете здравословното храносмилане.<br /> <br /> Позволете на обновяващите свойства на етеричното масло от розмарин да успокоят тялото и душата ви в края на дългия ден, като създадете релаксираща вана с етерично масло. Добавянето на етерични масла към топла вана може да осигури успокояваща, релаксираща среда, която ви позволява да си починете &ndash; както психически, така и физически.<br /> <br /> Когато искате да имате здрава и красива на вид коса, използвайте&nbsp; масло от розмарин, за да си направите стимулиращ масаж на скалпа.<br /> <br /> Поради своя подмладяващ аромат и обновяващи свойства, маслото от розмарин често се използва за масаж на тялото. Комбинирайте маслото от розмарин с базово масло, например&nbsp;фракционирано кокосово масло&nbsp;и приложете по време на масаж или смесете&nbsp;с лавандула за намаляване на стреса.<br /> <br /> <strong>Етерични&nbsp;масла,&nbsp;които&nbsp;се&nbsp;комбинират&nbsp;добре&nbsp;с&nbsp;<a href="https://givelin.bg/product/rozmarin-rosmarinus-officinalis-15-ml">масло&nbsp;от&nbsp;розмарин</a></strong><br /> <br /> Тревистият, енергизиращ аромат на маслото от розмарин го прави идеалният спътник за цитрусови масла като&nbsp;див портокал или лимон. С аромат, който наподобява билкова градина, маслото от розмарин също се съчетава добре с флорални масла като&nbsp;лавандула&nbsp;и жасмин. Когато искате топъл, дървесен аромат, комбинирайте с масла като кедрово дърво и&nbsp;тамян.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17637/files/image/rosemary-15ml.png" width="208" height="381" class="aligncenter" />Източник: doterra.com</p>

,
Сравнение на продукти