Как да почистим ролон бутилките за повторна употреба?

Oct/16/2020

Как да почистим ролон бутилките за повторна употреба?

Получавала съм подобни запитвания и самата аз съм опитвала неколкократно да почистя стъклени бутилки, които съм ползвала за смеси с растителни и етерични масла, но за жалост тези, които са твърде тесни за хубаво механично почистване с гъба или хартия, обикновено не успявах да почистя по друг начин, а именно :

- със спирт
- с измиване и преваряване

Винаги с неприятно усещане изхвърлях, особено ролон бутилките, които остават в перфектно състояние след първа употреба, но уви си отиват безславно.
Причината е, че при тези смеси, продуктът, който се разваля или гранясва е точно растителното масло, така че за мен е недопустимо да ползвам повторно без идеално да съм отстранила остатъци от него.

Е, днес реших да дам още един шанс, като опитам да ги почистя няколко ролона с т.нар. "hard" метод за почистване на стъклената част на небулизиращ дифузер.

Ето го разковничето - накисване в сапунена вода!

В детайли, какво направих?

1️⃣ Отворих ролоните и изцедих остатъка от сместа върху кухненска хартия.
2️⃣ Накиснах ролон накрайника и бутилката в порцеланова купа с разтвор от топла вода и препарат за съдове. Всъщност накиснах и капачките, както ще видите от снимките, но не препоръчвам, защото те реално са чисти, така че след накисването бяха се омазнили от самата вода, в която бяха излезли маслата.
3️⃣ Оставих да се киснат около 2 часа. Реално идеята ми беше да накисна за 30 минути, но нямах време да ги изплакна, така че разклатих под течаща вода и подмених част от разтвора веднъж, защото видях че има избили масла по повърхността и исках да си осигуря още по-добър резултат.
4️⃣ Изплакнах под течаща вода и оставих на плота да се изцеждат.

Щастлива съм да споделя малък успех и се надявам да е от полза за всички почитатели на устойчивата и икономична употреба на ресурси.

Да вдъхнем нов (и още много живот) на нашите консумативи за ароматерапия.

Ако и ти имаш малки трикове в тази посока или пък вече си открил начин да почистваш своето оборудване още по-лесно, сподели с нас 💚

Коментари

Десислава
Десислава 16.10.2020 Привет! Аз бих идлаша да споделя и моя опит.. И се оказа също доста сполучлив! Използвам оцет за накисване, той елиминира всякакви аромати и премахва мазнина.. Накрая пак изплакеам със сапунена та вода :) поздрави! ❤️

Остави коментар

Блог за здраве, уелнес и ароматерапия

Блог за здраве, уелнес и ароматерапия

Как да почистим ролон бутилките за повторна употреба?

Как да почистим ролон бутилките за повторна употреба?

Получавала съм подобни запитвания и самата аз съм опитвала неколкократно да почистя стъклени бутилки, които съм ползвала за смеси с растителни и етерични м Получавала съм подобни запитвания и самата аз съм опитвала неколкократно да почистя стъклени бутилки, които съм ползвала за смеси с растителни и етерични м 2020-12-12T00:32:37+02:00 Как да почистим ролон бутилките за повторна употреба?

<p class="text-alignjustify">Получавала съм подобни запитвания и самата аз съм опитвала неколкократно да почистя стъклени бутилки, които съм ползвала за смеси с растителни и етерични масла, но за жалост тези, които са твърде тесни за хубаво механично почистване с гъба или хартия, обикновено не успявах да почистя по друг начин, а именно :</p> <p class="text-alignjustify">- със спирт<br />- с измиване и преваряване</p> <p class="text-alignjustify">Винаги с неприятно усещане изхвърлях, особено ролон бутилките, които остават в перфектно състояние след първа употреба, но уви си отиват безславно.<br />Причината е, че при тези смеси, продуктът, който се разваля или гранясва е точно растителното масло, така че за мен е недопустимо да ползвам повторно без идеално да съм отстранила остатъци от него.</p> <p class="text-alignjustify">Е, днес реших да дам още един шанс, като опитам да ги почистя няколко ролона с т.нар. "hard" метод за почистване на стъклената част на небулизиращ дифузер.</p> <p class="text-alignjustify">Ето го разковничето - накисване в сапунена вода!</p> <p class="text-alignjustify">В детайли, какво направих?</p> <p class="text-alignjustify">1️⃣ Отворих ролоните и изцедих остатъка от сместа върху кухненска хартия.<br />2️⃣ Накиснах ролон накрайника и бутилката в порцеланова купа с разтвор от топла вода и препарат за съдове. Всъщност накиснах и капачките, както ще видите от снимките, но не препоръчвам, защото те реално са чисти, така че след накисването бяха се омазнили от самата вода, в която бяха излезли маслата.<br />3️⃣ Оставих да се киснат около 2 часа. Реално идеята ми беше да накисна за 30 минути, но нямах време да ги изплакна, така че разклатих под течаща вода и подмених част от разтвора веднъж, защото видях че има избили масла по повърхността и исках да си осигуря още по-добър резултат.<br />4️⃣ Изплакнах под течаща вода и оставих на плота да се изцеждат.</p> <p class="text-alignjustify">Щастлива съм да споделя малък успех и се надявам да е от полза за всички почитатели на устойчивата и икономична употреба на ресурси.</p> <p class="text-alignjustify">Да вдъхнем нов (и още много живот) на нашите консумативи за ароматерапия.</p> <p class="text-alignjustify">Ако и ти имаш малки трикове в тази посока или пък вече си открил начин да почистваш своето оборудване още по-лесно, сподели с нас 💚</p>

, ,

Десислава Десислава

2020-10-16T17:11:40+03:00
Привет! Аз бих идлаша да споделя и моя опит.. И се оказа също доста сполучлив! Използвам оцет за накисване, той елиминира всякакви аромати и премахва мазнина.. Накрая пак изплакеам със сапунена та вода :) поздрави! ❤️
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки