7-те чакри и етеричните масла

Jul/ 7/2020

7-те чакри и етеричните масла

Знаете ли, че можем да въздействаме с етерични масла и на чакрите? Не случайно казваме, че понякога тялото ни само усеща и е привлечено от определен аромат- твърде вероятно е да има нужда от него точно в момента.
Разгледайте информацията за 7-те чакри и кои масла могат да ги балансират, изберете си чакрите, които имат нужда от корекция при вас и си направете бленд от етерични масла. На това му казвам приятен и ароматен начин за балансиране.


Седемте чакри са центровете, през които преминава енергия в нашето тяло. Ако някоя от чакрите е блокирана, това може да доведе до заболявания, затова е важно да търсим баланс във всяка от тях.

А знаете ли, че можем да въздействаме с етерични масла и на чакрите? Не случайно казваме, че понякога тялото ни само усеща и е привлечено от определен аромат- твърде вероятно е да има нужда от него точно в момента.

Разгледайте информацията за 7-те чакри и кои масла могат да ги балансират, изберете си чакрите, които имат нужда от корекция при вас и си направете бленд от етерични масла. На това му казвам приятен и ароматен начин за балансиране.

Ако имате нужда от съдействие за бленда, пишете ми.

 

1.Коренна чакра, Муладхара

Символизира нашите основи, заземяващата чакра.

Къде се намира:  В корена на гръбначния стълб, в областта на перинеума

Отговаря за: Краката, пикочния мехур, гръбначния стълб, кръвта, кожата, костите

Цвят: Червен

Полускъпоценни камъни: червен яспис, хематит, черен оникс, опушен кварц

Как да разберем, че тази чакра е балансирана?

Когато вашата първа чакра е балансирана, усещате чувство за удовлетворение и мир при мисълта за за неща като пари, безопасност и подслон.

При липса на баланс:

Ако вашата Коренна чакра е блокирана, може да се почувствате застрашени, паникьосани или тревожни. Може също да откриете, че не можете да се концентрирате и че сте постоянно заети с притесненията за благополучието си. При някои хора това може да се прояви като хипохондрия или обща параноя.

Физическите проблеми, които могат да бъдат причинени от блокираната Коренна чакра, включват възпаление на долната част на гърба, ниски енергийни нива и студени крайници, както и храносмилателни проблеми, кисти на яйчниците при жените и проблем с простата при мъжете.

 

Етерично масло: doTERRA Balance®

 

2.Сакрална чакра, Свадищана, Свадхистана

Символизира връзките ни с околните и способността да приемаме  другите, да сме отворени за нови преживявания.

Къде се намира: три пръста под пъпа

Отговаря за:  Половите органи, бъбреците, дебелото черво и пикочния мехур

Цвят: Оранжев

Полускъпоценни камъни: Карнеол, Тигрово око, Слънчев камък

Как да разберем, че тази чакра е балансирана?

Когато вашата Сакрална чакра е балансирана, изпитвате наслада от приятните неща, които животът може да предложи, без да прекалявате.

Сексът, добрата храна и творческите дейности са вдъхновяващи и приятни и имате усещането, че ги получавате в изобилие.

При липса на баланс:

Когато има проблем със сакралната чакра, вероятно ще се почувствате отегчени, апатични и немотивирани. Може да имате ниско сексуално влечение и вероятно ще чувствате страх от промяна.

Физическите симптоми, свързани с блокираната сакрална чакра, могат да включват уринарен дискомфорт, повишена алергия и склонност към пристрастяване, незадължително към наркотици или алкохол. Пристрастяването към пазаруването, хазартът и проблемите с храненето могат да бъдат свързани с проблеми със сакралната чакра.

 

Етерично масло: Citrus Bliss®

 

3.Чакра на слънчевия сплит, Манипура

Тази чакра отговаря за способността ни да сме уверени и да контролираме живота си.

Къде се намира: В областта на слънчевия сплит

Отговаря за:  Храносмилането, далака, панкреаса, стомаха, черния дроб, жлъчката, надбъбречните жлези

Цвят: Жълт

Полускъпоценни камъни: Жълт ахат, Яспис, Пирит

Как да разберем, че тази чакра е балансирана?

Когато вашата чакра на слънчевия сплит е балансирана, усещате чувство за мъдрост, решителност и лична сила.

При липса на баланс:

Ако липсва баланс при чакрата на Слънчевия сплит, увереността ви може да бъде много нестабилна. Ако има само малка блокировка, може да има само несигурност в една конкретна област. По-голямата блокада може да предизвика проблеми със самочувствието. Може да бъдете преследвани от мисли, че не сте достатъчно добър/добра. Или може да се почувствате неспособни да извлечете полезни уроци от предизвикателствата на живота.

Физическите затруднения, свързани с блокираната чакра на Слънчевия сплит, могат да включват храносмилателен дискомфорт и проблеми с паметта.

 

Етерично масло: DigestZen®

 

4.Сърдечна чакра, Анахата

Името подсказва – това е чакрата, с която обичаме – във всеки смисъл на думата.

Къде се намира: В центърa на сърцето

Отговаря за:  Кръвообращението, сърцето, белите дробове, тимусната жлеза, гърдите, ребрата, ръцете, имунитета

Цвят: Зелен и розов

Полускъпоценни камъни: Розов кварц и Авантюрин

Как да разберем, че тази чакра е балансирана?

Когато вашата четвърта чакра е балансирана, чувствате еднакво любов към себе си и към другите. Дори в трудни ситуации можете да видите състраданието и добротата в другите.

При липса на баланс:

Когато сърдечната чакра е блокирана, изпитвате трудност в свързването с други хора. Може да сте по-малко състрадателни от обикновено и да сте нетърпеливи. Чувствате по-трудно от обикновено доверие и ви липсва спокойствие. По-скоро сте неспокойни и недоволни.

Физически подобно несъответствие може да бъде свързано с проблеми като високо кръвно налягане и ниска функция на имунната система.

 

Етерично масло: doTERRA Breathe®

 

5.Гърлената чакра, Вишудха

Тази чакра контролира способността ни да комуникираме с околните.

Къде се намира: Гърло, ямка на шията

Отговаря за:   Щитовидната жлеза, гласните струни, гърлото, ушите, еднокринната система

Цвят: Син

Полускъпоценни камъни: Аквамарин и Содалит

Как да разберем, че тази чакра е балансирана?

Когато гърлената ви чакра е балансирана, ще можете ясно да говорите с любов, доброта и истина.

При липса на баланс:

Блокираната гърлена чакра се проявява предимно в неспособност да кажете това, което наистина искате да кажете. По същия начин може да вярвате, че хората не искат да чуват вашите мисли или че не можете да намерите правилните думи за чувствата си. Малка блокада може да означава, че се борите само със себеизразяване на работното място или с конкретен приятел. Значителното несъответствие може да означава, че постоянно се чувствате осуетени в общуването.

Физически, блокираната гърлена чакра може да се прояви с болка в шията, чувствителност към хормонални колебания и дискомфорт в тъканта на гърлото.

 

Етерично масло: Whisper™

 

6.Чакра на третото око, Аджна

Чакрата, която отговаря за способността ни да виждаме голямата картина.

Къде се намира: Между веждите, в основата на носа

Отговаря за:  Очите, малкия мозък, нервната система, хипофизата, хипоталамуса

Цвят: Индиго

Полускъпоценни камъни: Аметист и Флуорит

Как да разберем, че тази чакра е балансирана?

Когато вашата чакра на третото око е балансирана, вие ще чувствате хармония както с физическия свят, така и с материалния.

При липса на баланс:

Може да чувствате, че няма смисъл от това, което правите, или че е незначително. Възможно е също така да бъдете неспособен/а да взимате решения. Някои хора описват това като чувство за психологическа парализа. Ако имате блокирана чакра на третото око, може да имате проблеми със съня, да се чувствате тромави и да изпитвате затруднения с научаването на нови неща.

 

Етерично масло: doTERRA Serenity®

 

7.Коронната чакра, Сахасрара

Най-високо разположената чакра е духовната чакра, представлява нашата способност да сме свързани на духовно ниво.

Къде се намира: Върха на главата, фонтанела

Отговаря за:   Главния мозък, епифизата, всички останали чакри

Цвят: Виолетов

Полускъпоценни камъни: Планински кристал и Лунен камък

Как да разберем, че тази чакра е балансирана?

Постигането на балансирана коронна чакра е целта на всеки духовен воин и не е лесно да се направи. Можете да мислите за това като за будистката концепция за постигане на нирвана.

При липса на баланс:

Ако вашата коронна чакра е блокирана, не виждате много от красотата на света, вероятно не усещате духовността и проявявате симптоми на депресия.

Физически, блокираната коронна чакра може да се появи като проблеми с физическа координация или хронични главоболия.

 

Етерично масло: Elevation

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Блог за здраве, уелнес и ароматерапия

Блог за здраве, уелнес и ароматерапия

7-те чакри и етеричните масла

7-те чакри и етеричните масла

Знаете ли, че можем да въздействаме с етерични масла и на чакрите? Не случайно казваме, че понякога тялото ни само усеща и е привлечено от определен аромат Знаете ли, че можем да въздействаме с етерични масла и на чакрите? Не случайно казваме, че понякога тялото ни само усеща и е привлечено от определен аромат 2020-07-07T11:25:12+03:00 7-те чакри и етеричните масла

<p>Знаете ли, че можем да въздействаме с етерични масла и на чакрите? Не случайно казваме, че понякога тялото ни само усеща и е привлечено от определен аромат- твърде вероятно е да има нужда от него точно в момента.<br />Разгледайте информацията за 7-те чакри и кои масла могат да ги балансират, изберете си чакрите, които имат нужда от корекция при вас и си направете бленд от етерични масла. На това му казвам приятен и ароматен начин за балансиране.<br /><br /><br /></p> <p>Седемте чакри са центровете, през които преминава енергия в нашето тяло. Ако някоя от чакрите е блокирана, това може да доведе до заболявания, затова е важно да търсим баланс във всяка от тях.</p> <p>А знаете ли, че можем да въздействаме с етерични масла и на чакрите? Не случайно казваме, че понякога тялото ни само усеща и е привлечено от определен аромат- твърде вероятно е да има нужда от него точно в момента.</p> <p>Разгледайте информацията за 7-те чакри и кои масла могат да ги балансират, изберете си чакрите, които имат нужда от корекция при вас и си направете бленд от етерични масла. На това му казвам приятен и ароматен начин за балансиране.</p> <p>Ако имате нужда от съдействие за бленда, пишете ми.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>1.Коренна чакра, Муладхара</strong></p> <p>Символизира нашите основи, заземяващата чакра.</p> <p>Къде се намира:&nbsp; В корена на гръбначния стълб, в областта на перинеума</p> <p>Отговаря за: Краката, пикочния мехур, гръбначния стълб, кръвта, кожата, костите</p> <p>Цвят: Червен</p> <p>Полускъпоценни камъни: червен яспис, хематит, черен оникс, опушен кварц</p> <p>Как да разберем, че тази чакра е балансирана?</p> <p>Когато вашата първа чакра е балансирана, усещате чувство за удовлетворение и мир при мисълта за за неща като пари, безопасност и подслон.</p> <p>При липса на баланс:</p> <p>Ако вашата Коренна чакра е блокирана, може да се почувствате застрашени, паникьосани или тревожни. Може също да откриете, че не можете да се концентрирате и че сте постоянно заети с притесненията за благополучието си. При някои хора това може да се прояви като хипохондрия или обща параноя.</p> <p>Физическите проблеми, които могат да бъдат причинени от блокираната Коренна чакра, включват възпаление на долната част на гърба, ниски енергийни нива и студени крайници, както и храносмилателни проблеми, кисти на яйчниците при жените и проблем с простата при мъжете.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Етерично масло: doTERRA Balance&reg;</strong></p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>2.Сакрална чакра, Свадищана, Свадхистана</strong></p> <p>Символизира връзките ни с околните и способността да приемаме&nbsp; другите, да сме отворени за нови преживявания.</p> <p>Къде се намира: три пръста под пъпа</p> <p>Отговаря за: &nbsp;Половите органи, бъбреците, дебелото черво и пикочния мехур</p> <p>Цвят: Оранжев</p> <p>Полускъпоценни камъни: Карнеол, Тигрово око, Слънчев камък</p> <p>Как да разберем, че тази чакра е балансирана?</p> <p>Когато вашата Сакрална чакра е балансирана, изпитвате наслада от приятните неща, които животът може да предложи, без да прекалявате.</p> <p>Сексът, добрата храна и творческите дейности са вдъхновяващи и приятни и имате усещането, че ги получавате в изобилие.</p> <p>При липса на баланс:</p> <p>Когато има проблем със сакралната чакра, вероятно ще се почувствате отегчени, апатични и немотивирани. Може да имате ниско сексуално влечение и вероятно ще чувствате страх от промяна.</p> <p>Физическите симптоми, свързани с блокираната сакрална чакра, могат да включват уринарен дискомфорт, повишена алергия и склонност към пристрастяване, незадължително към наркотици или алкохол. Пристрастяването към пазаруването, хазартът и проблемите с храненето могат да бъдат свързани с проблеми със сакралната чакра.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Етерично масло: Citrus Bliss&reg;</strong></p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>3.Чакра на слънчевия сплит, Манипура</strong></p> <p>Тази чакра отговаря за способността ни да сме уверени и да контролираме живота си.</p> <p>Къде се намира: В областта на слънчевия сплит</p> <p>Отговаря за:&nbsp; Храносмилането, далака, панкреаса, стомаха, черния дроб, жлъчката, надбъбречните жлези</p> <p>Цвят: Жълт</p> <p>Полускъпоценни камъни: Жълт ахат, Яспис, Пирит</p> <p>Как да разберем, че тази чакра е балансирана?</p> <p>Когато вашата чакра на слънчевия сплит е балансирана, усещате чувство за мъдрост, решителност и лична сила.</p> <p>При липса на баланс:</p> <p>Ако липсва баланс при чакрата на Слънчевия сплит, увереността ви може да бъде много нестабилна. Ако има само малка блокировка, може да има само несигурност в една конкретна област. По-голямата блокада може да предизвика проблеми със самочувствието. Може да бъдете преследвани от мисли, че не сте достатъчно добър/добра. Или може да се почувствате неспособни да извлечете полезни уроци от предизвикателствата на живота.</p> <p>Физическите затруднения, свързани с блокираната чакра на Слънчевия сплит, могат да включват храносмилателен дискомфорт и проблеми с паметта.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Етерично масло: DigestZen&reg;</strong></p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>4.Сърдечна чакра, Анахата</strong></p> <p>Името подсказва &ndash; това е чакрата, с която обичаме &ndash; във всеки смисъл на думата.</p> <p>Къде се намира: В центърa на сърцето</p> <p>Отговаря за:&nbsp; Кръвообращението, сърцето, белите дробове, тимусната жлеза, гърдите, ребрата, ръцете, имунитета</p> <p>Цвят: Зелен и розов</p> <p>Полускъпоценни камъни: Розов кварц и Авантюрин</p> <p>Как да разберем, че тази чакра е балансирана?</p> <p>Когато вашата четвърта чакра е балансирана, чувствате еднакво любов към себе си и към другите. Дори в трудни ситуации можете да видите състраданието и добротата в другите.</p> <p>При липса на баланс:</p> <p>Когато сърдечната чакра е блокирана, изпитвате трудност в свързването с други хора. Може да сте по-малко състрадателни от обикновено и да сте нетърпеливи. Чувствате по-трудно от обикновено доверие и ви липсва спокойствие. По-скоро сте неспокойни и недоволни.</p> <p>Физически подобно несъответствие може да бъде свързано с проблеми като високо кръвно налягане и ниска функция на имунната система.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Етерично масло: doTERRA Breathe&reg;</strong></p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>5.Гърлената чакра, Вишудха</strong></p> <p>Тази чакра контролира способността ни да комуникираме с околните.</p> <p>Къде се намира: Гърло, ямка на шията</p> <p>Отговаря за:&nbsp; &nbsp;Щитовидната жлеза, гласните струни, гърлото, ушите, еднокринната система</p> <p>Цвят: Син</p> <p>Полускъпоценни камъни: Аквамарин и Содалит</p> <p>Как да разберем, че тази чакра е балансирана?</p> <p>Когато гърлената ви чакра е балансирана, ще можете ясно да говорите с любов, доброта и истина.</p> <p>При липса на баланс:</p> <p>Блокираната гърлена чакра се проявява предимно в неспособност да кажете това, което наистина искате да кажете. По същия начин може да вярвате, че хората не искат да чуват вашите мисли или че не можете да намерите правилните думи за чувствата си. Малка блокада може да означава, че се борите само със себеизразяване на работното място или с конкретен приятел. Значителното несъответствие може да означава, че постоянно се чувствате осуетени в общуването.</p> <p>Физически, блокираната гърлена чакра може да се прояви с болка в шията, чувствителност към хормонални колебания и дискомфорт в тъканта на гърлото.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Етерично масло: Whisper&trade;</strong></p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>6.Чакра на третото око, Аджна</strong></p> <p>Чакрата, която отговаря за способността ни да виждаме голямата картина.</p> <p>Къде се намира: Между веждите, в основата на носа</p> <p>Отговаря за:&nbsp; Очите, малкия мозък, нервната система, хипофизата, хипоталамуса</p> <p>Цвят: Индиго</p> <p>Полускъпоценни камъни: Аметист и Флуорит</p> <p>Как да разберем, че тази чакра е балансирана?</p> <p>Когато вашата чакра на третото око е балансирана, вие ще чувствате хармония както с физическия свят, така и с материалния.</p> <p>При липса на баланс:</p> <p>Може да чувствате, че няма смисъл от това, което правите, или че е незначително. Възможно е също така да бъдете неспособен/а да взимате решения. Някои хора описват това като чувство за психологическа парализа. Ако имате блокирана чакра на третото око, може да имате проблеми със съня, да се чувствате тромави и да изпитвате затруднения с научаването на нови неща.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Етерично масло: doTERRA Serenity&reg;</strong></p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>7.Коронната чакра, Сахасрара</strong></p> <p>Най-високо разположената чакра е духовната чакра, представлява нашата способност да сме свързани на духовно ниво.</p> <p>Къде се намира: Върха на главата, фонтанела</p> <p>Отговаря за:&nbsp; &nbsp;Главния мозък, епифизата, всички останали чакри</p> <p>Цвят: Виолетов</p> <p>Полускъпоценни камъни: Планински кристал и Лунен камък</p> <p>Как да разберем, че тази чакра е балансирана?</p> <p>Постигането на балансирана коронна чакра е целта на всеки духовен воин и не е лесно да се направи. Можете да мислите за това като за будистката концепция за постигане на нирвана.</p> <p>При липса на баланс:</p> <p>Ако вашата коронна чакра е блокирана, не виждате много от красотата на света, вероятно не усещате духовността и проявявате симптоми на депресия.</p> <p>Физически, блокираната коронна чакра може да се появи като проблеми с физическа координация или хронични главоболия.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Етерично масло: Elevation</strong></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки